Bulgarian

vineri, 11 aprilie 2014

Un interviu cu Nicolaie PĂDURARU, presedinte FC SELENA

Antrenorul I.Sdrobiş spală putina…

*Interviu cu Nicolaie PĂDURARU (preşedintele clubului F.C.Selena Bacău)

   Ideea preluării echipei băcăuane de către I.Sdrobiş ne-a bucurat. Sdrobiş nu e un antrenor oarecare, fiind recomandat de rezultatele avute cu alţii. Din păcate, în biografia dumisale, Bacăul va rămâne o pată neagră, o mare înfrângere, dacă nu chiar o cacialma. Nu e vorba doar de Selena pe care a părăsit-o pe nepusă masă, în ciuda unor declaraţii bombastice, îndelung mediatizate. În urmă cu decenii, Letea pierdea promovarea în eşalonul secund  în ultimul minut, la Bacău, tot cu dânsul la timonă. Fără să vrem neapărat, ne amintim de toate. Astăzi, e riscant să ridici statui cu materialul clientului. Vorba şi fapta nu mai sunt totuna…Cert e că în locul lui I.Sdrobiş, la echipă a fost instalat cuplul Gh.Andrieş-Mircea Pană, a cărui probitate profesională a trecut, deseori, neobservată…Deşi fotbalul băcăuan-poate nu numai el-tocmai de aici începe: de la adevăr şi onestitate!

-Domnule Păduraru, s-au tulburat din nou apele…Deşi a declarat sus şi tare că va face din Selena o mare echipă, antrenorul I.Sdrobiş nici nu ne-a mai dat timp să-l luăm în serios.A spălat putina! Cum s-a întâmplat, de fapt?
-Vestea ne-a lăsat fără replică.Totul fusese pregătit cu minuţiozitate pentru ca echipa să-şi desfăşoare cantonamentul.Urma să mă întâlnesc cu antrenorul I.Sdrobiş- a cărui domiciliu stabil este în Suceava- direct la Câmpulung Moldovenesc, unde acesta ar fi făcut joncţiunea cu echipa. Chiar în ziua plecării mele, a sunat la club dl.Gheorghe Nertea, de la „Gazeta Sporturilor”, care ne-a anunţat că I.Sdrobiş a fost numit antrenor la Oţelul Galaţi! Bineînţeles, plecarea acestuia- deşi e vorba de o fugă în toată regula- a fost atent premeditată. Toate declaraţiile dânsului referitor la ceea ce intenţiona să facă la Bacău au fost doar apă de ploaie…Antrenorul Sdrobiş spunea una, dar gândul îi era la cu totul altceva. Aceasta în condiţiile în care, reţineţi, dânsul a fost cel care ne-a contactat pentru venirea la Bacău…
-?!...
-Înainte de meciul de la Mangalia, din returul campionatului, ne-a telefonat pur şi simplu la club, ne-a spus că pentru el Bacăul rămâne oraşul de suflet- „placa” obişnuită- şi că, de va fi înţeles (în momentul acela, antrenorul I.Sdrobiş nu avea nici un angajament) va forma o echipă cum n-am avut niciodată. Am căzut în plasa promisiunilor şi am cedat…L-am adus la Bacău, oferindu-i tot ce şi-a dorit: casă, masă, maşină de serviciu la scară, jucători…Ca să nu mai vorbim de contractul în sine, zic eu, extrem de avantajos, care prevedea şi indemnizaţie de instalare şi prime, în caz de realizarea obiectivelor. Fiecare e liber să plece unde crede de cuviinţă, dar sportiv şi moral ar fi fost ca şi despărţirea să fie la nivelul întâlnirii.Nu aşa, pe ascuns, fără nici o explicaţie…Cu alte cuvinte, antrenorul Sdrobiş a venit la Bacău ca într-o staţiune. Pe banii noştri, însă…
-În publicaţiile centrale, dl.Sdrobiş a declarat că despărţirea s-a produs pentru a preîntâmpina o iminentă ruptură cu Dumitru Sechelariu. Vezi, doamne, două săbii nu încap în aceeaşi teacă…
-Nu-mi dau seama despre ce „teacă” ar fi fost vorba. Dumnealui fusese angajat pe post de antrenor, nu de patron.Adică, în funcţie de munca depusă, avea de încasat, nu de adus bani de acasă! Şi apoi, să mă ierte dl.Sdrobiş, dar dl.Sechelariu este unul din primii patroni ai ţării, pe când specialişti ca dânsul sunt o sută…Nu toţi au avut, însă, şansele dumnealui.
-Domnule Păduraru, viaţa merge înainte cu sau fără I.Sdrobiş…În altă ordine de idei, la Vatra Dornei, cei doi antrenori, Gh.Andrieş-M.Pană, beneficiază de întreg lotul de jucători anunţaţi în presă?
-La acest capitol, nu a intervenit nici o schimbare. Băieţii au trecut uşor peste eveniment şi îşi continuă antrenamentele normal. Nu lipseşte nimeni, deci s-au prezentat următorii: Bratu, Alexa, Stanciu, Bogdan (rămas, însă, la Bacău, pentru recuperare)-portari, Condurache, Gireadă, Arteni, Fl.Ionescu, Ardeleanu, Burgă, Andronic-fundaşi, Jercălău, Apostol, Manta, Rotariu, Păvăluţă, Grăpinoiu (este aşteptat şi Narcis Răducan)-mijlocaşi, Căpuşă, Serea, Ciocoiu, D.Scânteie, Zlati-atacanţi. Suporterii noştri să nu-şi piardă încrederea şi să fie convinşi că noi, cei care am rămas la echipă, nu încercăm să facem decât ceea ce spunem: promovarea în primul eşalon rămâne obiectivul nostru prioritar!

iulie 1994 (ziarul „Deşteptarea”)

*Peste ani, în Gazeta Sporturilor, ziaristul Cătălin Barzaghideanu avea să relateze despărţirea lui I.Sdrobiş de FC Selena astfel: Zorro îşi făcuse echipa şi urma să plece cu ea în cantonament la Câmpulung Moldovenesc. A avut o ultimă discuţie cu Sechelariu, la hotelul ultimului, după care a coborât să ia masa. S-a trezit lângă el cu recepţionera: „V-a chemat domnul Sechelariu”. Sdrobiş a refuzat invitaţia.Femeia s-a întors în biroul lui Sechelariu, unde patronul clubului din Moldova era la o cafea cu un important om de afaceri. Şi-a trimis recepţionera pe acelaşi traseu. „A venit, săraca femeie, şi m-a rugat să urc, altfel o dă afară. M-am dus.” Tehnicianul a rămas stană de piatră. Sechelariu i-a spus celui cu care era: "Vezi, ce ţi-am zis eu, când îl chem, vine!" Ioan Sdrobiş a ieşit ca din puşcă din încăpere şi s-a dus direct acasă. A pus banii pe care îi luase când a semnat contractul (10 000 de dolari) şi a plecat spre biroul de la firma Selena, al fostului primar de Bacău. A intrat, i-a dat banii şi l-a anunţat să-şi caute antrenor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu