Bulgarian

marți, 1 mai 2012

Miracolul de la Comanesti


Miracolul de la Comanesti

@Interviu cu Gheorghe ARDELEANU (antrenor de atletism/ CSM Onesti)

  Discretia antrenorului comanestean Gheorghe Ardeleanu  nu-i a buna…In liniste, ascuns parca de ochii cutezatori ai presei, “George”, cum il stiu toti, a transformat anul atletic 2011 intr-un triumf nescontat de nimeni. Pentru prima data, in istoria clubului CSM Onesti, unde este legitimat, sectia de atletism s-a situat in clasamentul anual  stabilit pe baza punctelor acumulate inaintea cluburilor Steaua, Dinamo si Bacau! O performanta exceptionala pentru o sectie care functioneaza in acte cu un singur antrenor. In numai  ultimii doi ani, antrenorul Ardeleanu a strans atatea medalii la competitiile la care a participat cu elevii sai, incat ar putea organiza, inca de pe acum, un Muzeu al Performantei Sportive. Miracolele produse de slefuitorul de talente din Comanesti au, insa, si un secret: Dealul Goanta! Acolo ne-am si intalnit intr-o zi tomnatica de iarna intarziata…

-Domnule Gheorghe Ardeleanu, felicitari! Toate socotelile statisticii va dau pe primul loc, in ierarhia atletica nationala! Va “bateti” cu cate sapte de la Steaua si Dinamo si tot dvs ramaneti in picioare?!
-Adevarul e ca anul 2011 a fost extrem  de productiv. In 2009, sectia noastra era pe locul 56 in tara, acum am ajuns in fruntea ierarhiei. Nume precum Mirela Lavric (campioana nationala la 400 si 800m,locul 5 la Europene si 4 la Mondiale-Tineret),Cristina Negru (multipla campioana nationala la 3000 si 5000m-Senioare), Alexandra Aichimoaei(dubla campioana nationala la 10 km mars, campioana balcanica-Junioare),Mihaela Puscasu(vicecampioana nationala la 5000m mars, participanta la Mondialele pentru juniori II,desfasurate la Lille, unde si-a depasit recordul personal cu 20 de secunde),  Daniela Carlan(campioana nationala la marathon), Simona Maxim(campioana nationala la alergare montana,individual) sunt pronuntate tot mai des. Am inceput sa dominam alergarile pe distanta lunga…Una peste alta, sectia noastra de atletism a adunat 520,48  puncte si 43,75 la international, clasandu-ne pe locul 2, dupa haltere, in cadrul clubului care ne-a adoptat, CSM Onesti.
-Majoritatea atletilor sunt de aici, din Comanesti, unde va si antrenati in cea mai mare parte a timpului…Care e secretul?
-Baza materiala naturala de care dispunem la Comanesti ne permite sa abordam alergarile montane in conditii foarte bune. Secretul il constituie Dealul Goanta…Vedeti cum arata? Parca e un perete gata sa se prabuseasca peste oras. Inainte de a o face speram san e mai aduca in plus cateva medalii.
-Sa anticipam putin evenimentele. Care ar fi obiectivele in 2012?
-Sa ne pastram, in primul rand, pozitia ocupata la finele lui 2011 si sa obtinem mai multe puncte la international. Avem suficiente ocazii. In luna mai, la Saranck, in Rusia, se va desfasura Cupa Mondiala la mars, unde din componenta selectionatei noastre speram sa faca parte Puscasu si Aichimoaie…Apoi, sa nu uitam Mondialele de juniori I, din luna iulie, de la Barcelona….Pe termen lung, o am in vedere pe  Alexandra Aichimoaei, o atleta cu potential deosebit, cea mai buna junioara a tarii la 10 km mars..Daca va continua, in acelasi ritm pregatirea, Alexandra va fi un nume cert pentru Olimpiada de la Rio de Janiero.
A consemnat L.POPA

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu