Bulgarian

miercuri, 2 mai 2012

* Interviu cu Alexandra PISCUPESCU, multiplă campioană naţională la gimnastică ritmică


“Imi doresc foarte mult calificarea la Olimpiadă!”
* Interviu cu Alexandra PISCUPESCU,  multiplă campioană naţională la gimnastică ritmică

-Alexandra, tocmai te-ai întors de la “Mondiale”…Cum îţi apreciezi evoluţia în concursul desfăşurat la Montpellier?
-După părerea mea, evoluţiile de la Montpellier au fost destul de bune. In calificări, au fost puţin mai reţinute din cauza emoţiilor şi presiunii, însă, în finale, mi-au ieşit foarte bine. Bineînţeles că au fost şi mici greşeli care urmează să fie corectate…
-Acum,fireşte, toate gândurile duc spre Olimpiada londoneză…Ce urmează?
-Până la Olimpiada de la Londra, urmează câteva concursuri şi etape de pregătire. In luna octombrie, voi participa la Naţionalele de la Arad şi la un concurs de Cupă Mondială, în Cehia. Apoi urmează o lună de pregătire la centrul de la Novogorsk din Rusia. In ianuarie, voi participa la pre-olimpicele de la Londra, unde îmi doresc foarte mult să obţin  calficarea la Olmpiadă…
-Nu te-ai simţit stingheră în Franţa? Ai fost singura reprezentantă a României…
-Nu m-am simţit stingheră, deoarece sunt obişnuită să fiu plecată singură la concursuri. In mare parte, aşa s-a întâmplat tot anul acesta şi cantonamentul din Rusia, de o lună, m-a ajutat enorm în această privinţă.
-Când vom avea şi  noi un ansamblu? Trec anii şi, uite, nu reuşim să formăm unul…
-Un ansamblu pentru ritmică nu-l văd posibil prea curând. In România,nu sunt suficiente sportive pentru a le  putea selecţiona.Un ansamblu implică foarte multă muncă şi cheltuieli.O armată de coordonatoare…de unde să  scoatem toate acestea când, în ţară, sunt doar 31 de asociaţii sportive afiliate la Federaţia Română de Gimnastică Ritmică? A-propos, la Bacău, nu aveţi nici măcar o secţie de ritmică, pe lângă un club de tradiţie în gimnastica noastră sportivă…Acolo, ar trebui să se înveţe primii paşi în această frumoasă disciplină sportivă, care ar trebui practicată de timpuriu, în jurul vârstei de 6 ani, într-un cadru organizat.  
-Ce te-a impresionat cel mai mult la Montpellier?
-La aceste Mondiale, m-au impresionat foarte mult spiritul de competiţie şi dorinţa tuturor sportivelor de a face un rezultat cât mai bun. Am rămas plăcut impresionată şi de oamenii politicoşi şi sala de concurs care era foarte mare şi frumos amenajată. De asemenea,  impresionantă a fost şi atmosfera din sală, creată de un public entuziast care s-a manifestat permanent prin aplauze şi încurajări.
-Mai durează mult supremaţia sportivelor din Rusia?
-Supremaţia rusoaicelor, probabil,  va mai dura ceva timp de acum încolo, pentru că au un centru de ritmică foarte bine pus la punct. Au foarte multe sportive din care pot face selecţie, de asemenea au mulţi antrenori foarte buni. Condiţiile de pregătire le ajută să se perfecţioneze şi să fie mereu cu un pas înaintea tuturor.
-Alexandra, mult succes la Naţionale-unde participi în calitate de favorită absolută-dar, mai ales, în ianuarie de anul viitor, când va trebui să iei pulsul…Olimpiadei!
A consemnat Leonard POPA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu