Bulgarian

duminică, 22 septembrie 2013

HANDBAL, Divizia A (F): Ştiinţa Bacău – CSU Târgovişte 34-16 (16-9)


Copăcel, copăcel...

   Corneliei Ţocu îi plac începuturile...Nu trec decât vreo două atacuri şi băcăuanca înscrie primul gol al Ştiinţei în noua ediţie de campionat. Târgoviştencele vin pentru a nu ştiu a câta oară la Bacău şi nu s-au plictisit. Le plac Catedrala, poate, şi parcul din centrul oraşului, ticsit cu pasionaţi de table la oră de chindie...Intre  atâtea plăceri, joacă şi handbal. Acelaşi pe care îl ştiu de când le-am văzut pentru prima dată, în urmă cu vreo doi ani. Totul se desfăşoara în jurul “blondei” cu nr.11 (Ramona Ciobanu) dar, singură într-un echipaj de croazieră, se obişnuieşte şi ea cu mediocritatea. Ar merita, totuşi, o soartă mai bună... Sunt suficiente două accelerări ale Adinei Cârligeanu pentru ca adversarele să înţeleagă că băcăuancele merg cu acceleratul pentru a evita opririle în halte. Golurile curg până când fetele noastre se plictisesc de ele. Scorul se strânge ca un burduf de acordeon, cu clapele în aşteptare...Dupa două-trei minute iar o ia la vale. Bianca Dospinescu scoate prin şpagat toate aruncările, podeaua nu le mai ajută pe adversare, şi pauza ne aduce un avantaj consistent (16-9). Lucrurile devin clare pentru toată lumea. In handbalul feminin, ierarhiile se schimbă doar când se desfiinţează echipele.  Lăcrămioara Cîlici îşi face şi ea numărul. Joacă şi centru şi extremă şi tot ce vrea. Oaspetele se sufocă...Pentru zvârluga băcăuană şi-au uitat lentilele de contact acasă. Când scapă pe contraatac, n-o mai urmăreşte nimeni. Doar ghinionul, din când în când, bara care se încăpăţânează sa apere şi ea poarta oaspetelor. Spre sfârşitul meciului, primesc mesaj de la Cătălin Rădulescu, ziaristul Galaţiului. Mă întreabă de scor (până la urmă, 34-16), semn că-pentru prima oară, după mai mulţi ani, începem să contăm în aritmetica promovării. Costel Oprea, antrenorul studentelor, e mulţumit. Fetele sunt aceleaşi, dar parcă altele...Data viitoare, când vom mai întâlni târgoviştencele, nici măcar nu mai trebuie să folosim toate jucătoarele. Jucăm doar cu pivotul. Mirela Vîlcu le bate singură...

Leonard POPA

2 comentarii:

  1. va bateti joc de targovistence...din cauza unui antrenor lipsit de interes...sa va fie rusine! cum puteti spune asa ceva ? echipa nu are nici un viitor din cauza antrenorului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimata doamna, sunteti-probabil-mama sau bunicuta unei dintre jucatoare si de aceea va inteleg frustrarea...Posibil ca la Targoviste infrangerea de la Bacau la doar 18 goluri sa fie considerata o mare victorie. Tin, insa, sa precizez ca formatia dvs. participa la intrecerile Diviziei A de handbal, nu in miutele din curtea scolii. Performanta trebuie apreciata, lipsa ei-descurajata. Altminteri, batem pasul pe loc si nu mai avem nevoie de sport la nivel competitional.Echipa din Targoviste s-a clasat, an de an, pe ultimul loc in Divizia secunda, fiind ciuca batailor. Cu exceptia a 1-2 fete, jucatoarele ar trebui sa-si caute viitorul sportiv in alta disciplina. Realitatea e dura, dar adevarata. Dvs.ati fi vrut sa transformam un esec (primul din seria care va urma) intr-o izbanda...In presa bacauana, asa ceva nu e posibil.Daca doriti, va pun la dispozitie si alte cronici de meci, aparute in alte publicatii sau siteuri.

    RăspundețiȘtergere