Follow by Email

Bulgarian

vineri, 6 aprilie 2018

Interviu cu handbalista Crina PINTEA (componentă a echipei naționale și a formației franceze Issy Paris)


Cred că România scade din punct de vedere valoric, deoarece sunt tot mai multe jucătoare străine în campionatul nostru!”

*Interviu cu handbalista Crina PINTEA (componentă a echipei naționale și a formației franceze Issy Paris)
   

   Cinci adevăruri despre Crina Pintea, una dintre cele mai apreciate handbaliste ale naționalei noastre: 1.Până la 16 ani, a văzut handbal doar la televizor și în curtea școlii din Podu Turcului, unde era elevă. 2.Marea sa pasiune și dorința de a practica acest sport au purtat-o către Rm.Vâlcea (unde antrenor era exigentul Gh.Tadici), apoi la Zalău (2010-2015), Thuringer (2015-2017)- unde a prins aripi și a înțeles exact unde poate ajunge, la Issy Paris (din 2017) și, bineînțeles, la națională- unde a aflat că se poate lua la trântă de una singură cu toate adversarele pe care le are în față. 3.Crina e apărătoarea care s-a născut din încrâncenarea lui Vali Motogna (sclipirea argintului mondial obținut în Rusia, în 2005, i se datorează în bună măsură) și Gaby Szucs, zidul chinezesc construit la 6 metri de poartă 4.Crina e mereu acolo unde o cheamă tricolorul, pentru că sufletul ei mare  respiră doar pentru... România 5. Azi, 3 aprilie, e chiar ziua ei de naștere. Dar Crina Pintea renaște în fiecare zi, nimic nu o doboară. O băcăuancă pur-sânge, călită pe câmpurile agricole de-acasă, din Podu-Turcului, și în marile meciuri ale naționalei (cel mai recent, acela în care am învins Rusia, la Cluj). O sportivă de succes, care a suferit în tăcere și s-a clădit din discreție.
Leonard POPA

-Cum e vremea la Paris? Dar vremurile?
-E foarte frumoasă vremea la Paris, la fel și vremurile… Mă simt bine, m-am acomodat repede, mi-am făcut mulți prieteni aici,  îmi place foarte mult.
-E un sfârșit de sezon european interesant, cu multe transferuri.... Ce se anunță la Issy? Am văzut că Lois Abbingh a plecat, dar a venit Satrapova, portarul lui Kristiansand... Alte echipe frantuzești se întăresc, nu glumă.
- Lois a ales să plece. Mă bucur din suflet pentru ea, deoarece face un pas foarte important în cariera ei. Așa este, o sa vină Satrapova. Am fost colege la Thuringer, mă bucur mult că vine, însă, îmi pare rău că pleacă Silje Solberg. Nu se anunță alte noutăți. Într-adevăr, multe echipe se întăresc pentru urmatorul sezon, dar  nici noi nu stăm rău.
-Cum terminați campionatul ?
-Am terminat campionatul pe locul 3.  Ultimul meci a fost aseară, acum o să jucăm în play-off. Ne dorim mult să facem o figură frumoasă și acolo.
-Vor fi și meciurile CSM-ului cu Metz, în Liga Campionilor...  Cum le vezi?  Cine crezi că va ajunge la Budapesta?
-Metz e o echipă foarte puternică, bine pregatită fizic. Jucătoarele se simt foarte bine una pe alta. Cred că bucureștencelor le va fi destul de greu, cel putin la Metz. Totuși, merg pe mâna lor și am incredere în CSM că o să treacă mai departe. În Final Four, eu le văd
pe  CSM, Vardar, Rostov și Gyor.
-Să revenim la ceea ce ne intersează, în mod deosebit, naționala... Au trecut
meciurile cu Rusia. Mulțumită ? Toți cei care te-au văzut jucând ți-au apreciat în mod deosebit evoluțiile.
-Sunt mulțumită că am câștigat meciul de la Cluj. E victorie, asta e foarteimportant,însă eu foarte greu mă declare satisfăcută, mereu e loc de mai bine. Într-adevăr, foarte mulți oameni m-au felicitat și m-au suținut în aceste meciuri din preliminariile europene. Țin să le mulțumesc și pe această cale.
-Suntem calificați în mare măsură, deși va fi un meci greu și în Austria... Dar, mai departe, cum vezi lucrurile ?
-Toata lumea crede că suntem calificați, însă mai avem de disputat două meciuri, iar cel cu Austria, în deplasare, va fi unul destul de greu. Ne gândim destul de serios la aceasta și abia după aceasta putem spune că suntem calificați...  Nu pot vorbi acum despre cum  văd lucrurile mai departe. Îmi place să iau totul pas cu pas.
-Se mută polul handbalistic european în Franța, după atâția ani... nordici ?
-Nu știu dacă se mută polul handbalistic aici, însa știu sigur că în Franța e un campionat puternic, cu jucătoare puternice, și nu a fost un succes întâmplător la ultimul Campionat Mondial, când au cucerit titlul,
-Cum se poziționează Romania în urma acestor schimbări ? Ținem pasul cu ele ?
-Cred că România scade, din punct de vedere valoric, deoarece sunt tot mai multe jucătoare străine, care ajung să activeze în campionatul nostrum intern.  Poate că e prea dur ceea ce spun, însă eu cred ca asta e realitatea. Știu că straniere sunt  peste tot in Europa, dar în alte țări, în prim-plan  sunt jucătoarele autohtone, în timp ce acelea străine trebuie să lupte serios pentru un loc în echipă.  Cred că, la noi, e invers...
-Sărbătorești ziua de naștere, peste puțin timp... Ce îți dorești cel mai mult ?
-Îmi doresc, în primul rând, să fiu sănătoasă. Restul va veni de la sine.
-Acasă, la Bacău, când să te aștepte suporterii ?
-La Bacău, voi veni doar prin iunie, așa se întâmplă în fiecare an. E destul de greu să ajung la părinții mei, însă s-au obișnuit și ei de-acum.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu