Follow by Email

Bulgarian

sâmbătă, 27 iunie 2015

Interviu cu Yiannis YIAPANIS, antrenorul echipei de volei feminin Prestige Apollon Limassol (adversara Ştiinţei Bacău în Cupa CEV)


“Cunosc nivelul înalt de performanţă al Ştiinţei…”

@Interviu cu Yiannis YIAPANIS, antrenorul echipei de volei feminin Prestige Apollon Limassol (adversara Ştiinţei Bacău în Cupa CEV)
   
    Tânărul şi ambitiosul antrenor cipriot Yiannis Yiapanis (n.6.nov.1978) este unul dintre tehnicienii de valoare  care cred în viitorul voleiului feminin din Insula Afroditei. De altfel, recent, Naţionala cipriotă a reuşit să-şi adjudece, neînvinsă, pentru a doua oară consecutiv titlul continental rezervat ţărilor mici europene, într-o competiţie la care au mai participat Scoţia, Liechtenstein, Luxemburg şi Feroe. Prestige Apollon Limassol, echipa pregatită de Yiannis Yiapanis, este primul adversar pe care Ştiinţa Bacău îl va întâlni în Cupa CEV, în luna octombrie.
Leonard POPA-Kalimera, Yiannis! Eşti mulţumit cu ceea ce ţi-au adus sorţii, în Cupa CEV?
-Dacă aş spune că sunt bucuros după această tragere la sorţi, aş minţi. Cunosc nivelul înalt de performanţă al Ştiinţei şi e foarte greu pentru noi să ne gândim la un rezultat extreme de pozitiv. Formaţia din Bacău este una dintre favoritele la promovare în runda următoare a competiţiei. Să nu se înţeleagă, însă, că vom veni doar într-o simplă excursie, vom căuta să demonstrăm că voleiul cipriot e în progres.
-Ştiu că nu e primul tău contact cu voleiul românesc, despre care cunoşti destule…
-Cu trei ani în urmă, am însoţit ca antrenor secund naţionala masculină a Ciprului, care a disputat două partide, la Piatra Neamţ, contra selecţionatei României. Am pierdut ambele jocuri, dar am constatat, atât valoarea superioară a echipei voastre, cât şi excelenta organizare a turneului de către gazde. De asemenea, în ultimul sezon, am putut urmări câteva jocuri în competiţiile europene ale formaţiilor româneşti, deoarece două jucătoare care activează acum în campionatul României, la echipe din Bucureşti, s-a întâmplat să-mi fie, cândva, eleve la echipa de club. A fost un motiv în plus să le urmăresc la tv, sau-măcar- să mă interesez de rezultatele avute cu echipa lor în campionat. În concluzie, da, ştiu destule lucruri despre voleiul românesc.
-Ce poţi să ne spui despre Apollon? A fost un sezon plin de satisfacţii în Cipru…
-A fost, într-adevăr, un sezon foarte bun pentru echipa mea. Am avut evoluţii apreciate şi am reuşit să ne adjudecam toate titlurile, campionat, Cupă, Super Cupă, al doilea an consecutiv. În ultimul sezon, am pierdut un singur joc.
-Voleiul feminin din Cipru este în progres. Fetele au câştigat competiţia rezervată ţărilor mici europene. Au fost şi jucătoare de la Apollon care au făcut parte din naţionala cipriotă…
-Nivelul voleiului nostru este, cu siguranţă, în creştere. Sunt câteva fete tinere talentate, iar asta este încurajator pentru viitorul voleiului feminin de la noi. Desigur, ca să ne bucurăm de rezultate similare şi în perspectivă, trebuie continuată munca serioasă la cluburi şi respectată disciplina. Trei dintre fetele noastre (Ioanna Leonidou, Sofia Manitarou, Antri Iordanou-n.red.) au făcut parte din naţionala la această competiţie europeană.
-Ce aştepţi de la aceste meciuri cu Ştiinţa Bacău? 
-Jocurile cu Ştiinţa le văd, în primul rând, ca pe o oportunitate de a verifica nivelul competiţional al echipei pe care o antrenez, în raport cu voleiul european.
-Cunosc destul de bine contextul sportiv al Ciprului. Mai e loc, astăzi, în insulă şi pentru alte sporturi, în afară de fotbal?
-Cu siguranţă, în Cipru şi mai în toată Europa, cele mai multe investiţii financiare se îndreaptă către fotbal…Dar mai sunt câteva persoane care îndrăgesc voleiul şi îl finanţează, ţinându-l în viaţă.
-Care sunt planurile sportive de viitor ale tale şi ale echipei?
-În momentul de faţă, sunt satisfăcut de echipa pentru care lucrez şi nu mă gândesc decât cum să o pregătesc cât mai bine pentru viitorul sezon. Prestige Apollon are o conducere şi un management stabile, un preşedinte cu viziune, iar asta e cel mai important lucru pentru echipă. Sunt convins că următorii ani ne vor aduce suficiente satisfacţii sportive.
-În încheierea acestui interviu, ce ai dori, Yiannis, să ne întrebi în legătură cu Ştiinţa? Ce te-ar interesa în mod deosebit?
-Aş dori să pun o întrebare care mi-a venit în minte imediat cum am aflat, după tragerea la sorţi, că adversarul nostru în Cupa CEV va fi Ştiinţa…Ce s-a întâmplat cu echipa voastra în campionat? Aţi condus tot timpul în sezonul regulat, după care aţi clacat neaşteptat în play-off…

PS: Interviul va apărea în Nr.46 al Revistei “SPORTUL BĂCĂUAN”, de săptămâna viitoare. Câştigătoarea din dubla manşă ŞTIINŢA BACĂU-APOLLON LIMASSOL  se va califica în optimile competiţiei, fază a competiţiei în care o va întâlni pe NIS Spartak Subotica (Serbia) sau  TVT Almelo (Olanda).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu