Bulgarian

duminică, 9 septembrie 2018

Handbal (f), Divizia A: ȘTIINȚA BACĂU-HCF PIATRA NEAMȚ 22: 26 (8-13)


Handbal (f), Divizia A

APLAUDÂND ȘI CÂNTÂND...

*ȘTIINȚA BACĂU-HCF PIATRA NEAMȚ 22: 26 (8-13)


Dacă vezi spectatorii aplaudând și cântând tot meciul, chiar și la sfârșitul partidei, când tabela de scor a surâs- pe merit- adversarelor, înseamnă că handbalul feminin băcăuan are resurse nebănuite și refuză să moară, deși unii și-ar pregăti bucuroși costumele de gală pentru înmormântarea sa, într-un oraș cu vocație masochistă... Știința Bacău- resetată după ce, pe banca tehnică, a reapărut profesorul Ion Arsenie (secondat de prof. Georgiana Vântu)- a început cum nu se poate mai bine partida cu vecinele de județ. În min. 7, avea 4-1, cu 2 goluri înscrise fulgerător de Ioana Manoilă si ajutată de paradele Dianei Uricaru (care avea să fie, la sfârșitul jocului, cea mai bună jucătoare din tabăra gazdelor)... De altfel, cu Ioana în teren (revenită spectaculos, după o pauză competițională prelungită), nici nu știu dacă Știința a pierdut vreodată în fața pietrencelor... În plus, în mijlocul unei apărări surprinse, începuse să-și facă loc- tot mai mult- și Alina Bucă, readusă și ea, pe post de pivot și de aducere aminte că, în urmă cu trei-patru ani, băcăuncele încă mai încurcau socotelile celor cu ambiții și obiective diferite de ale lor. După 10 minute, însă, confruntarea s-a echilibrat, grație unei dinamici mai bune a nemțencelor și, în special, brațului hotărât al Ancăi Oancea- interul oaspetelor (originară din Onești!), cu calități care o recomandă pentru un nivel superior. Așa se face că, la sfârșitul primei reprize, oaspetele aveau un avantaj de 5 goluri (8-13), și pentru că arbitrele le-au anulat băcăuancelor un gol perfect valabil înscris de Ioana Manoilă, direct din aruncare de la 9 metri, în ultima secundă, aducând în prim-plan altă jucătoare valoroasă, extrema dreaptă Simona Miron (cu 12 goluri, avea să devină cea mai bună marcatoare de pe teren- semn, însă, ca flancul stâng al apărării băcăuane are nevoie de întăriri serioase, ca și de un al doilea portar, după retragerea Dianei Ivanov).
La reluare, fizionomia partidei a rămas neschimbată: 9-16 (min. 40), 12-20 (min.46), 16-22 (min.51)... Asta, în ciuda faptului că, în poarta băcăuană, paradele Alinei Uricaru au continuat, iar în atac, s-au reușit cateva acțiuni frumoase, ori de câte ori Ionela Ciobanu a fost jucată, când și cum a trebuit... Revirimentul Științei din ultimele cinci minute, cu două goluri „legate”, fără să primească nici unul, nu a fost suficient decât pentru impresia artistică lăsată de fetele Bacăului. Acelea care, neglijate, puse mereu în colțul mesei, fac tot posibilul ca handbalul și amintirile noastre să rămâna intacte în acest colț de lume...

Știința: Uricaru, Robu – Manoilă 10 goluri, Faig 4, Ciobanu 4, Grigoriu 3, Croitoriu 1, Bucă, Iștoc, Onofrei, Verșescu, Andrieș. Antrenori: Ion Arsene, Georgiana Vântu.
HCF: Fârtescu, Munteanu – Miron 12, Oancea 7, Roșca 3, Dorneanu 2, Creangă 1, Boloca 1, Dâdă, Ababei. Antrenor: Dan Valentin.
ei, Verșescu, Andrieș. Antrenori: Ion Arsene, Georgiana Vântu.
HCF: Fârtescu, Munteanu – Miron 12, Oancea 7, Roșca 3, Dorneanu 2, Creangă 1, Boloca 1, Dâdă, Ababei. Antrenor: Dan Valentin.

Leonard POPA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu